• +389(0)2 30 95 607

  • pbskopje@pbskopje.org.mk

  • Скопје, "Пролетерска", б.б., 1000 Скопје

Ред – бројНазив на работно местоБрој на вработени
1Доктори специјалисти38
2Доктори на специјализација3
3Клинички психолози6
4Психолози8
5Социјални работници-специјалисти3
6Социјални работници8
7Педагози со ВСС и ССС3
8Дефектолог1
9Фармацевти,фармацевтски техничари3
10Биолози-биохемичари2
11Медицински сестри со ВСС и ВшС8
12Работни терапевти со ВшС и ССС4
13Медицински сестри со ССС126
14Лаборанти5
15Болничари,болногледачи43
16Административен кадар39
17Технички кадар66
18Општи работници21
ВКУПНО387